0
På salg!

Fredericia Stoler | Jaktstolen

NOK 1534.02 NOK 817.60

Et av de mer ekstraordinære møblene til Mogensen er Jaktstolen. Designet reflekterte trender innen internasjonal modernisme med en setefrontkant kun 30 cm over gulvet. De utstående armlenene gjør imidlertid Jagtstolen lett…

Compare
Varenummer: CC-242/S6026 Kategorier: , Stikkord: ,

Beskrivelse

Et av de mer ekstraordinære møblene til Mogensen er Jaktstolen. Designet reflekterte trender innen internasjonal modernisme med en setefrontkant kun 30 cm over gulvet. De utstående armlenene gjør imidlertid Jagtstolen lett å reise seg fra. Den rustikke kombinasjonen av materialer utvikler en helt spesiell patina som bare blir vakrere med tiden.
Jaktstolen ble designet i 1950 og er Mogensens første verk med fri trekonstruksjon og narvskinn. Skinnet holdes på plass med messingspenner. Den lette og komfortable stolen kan enkelt flyttes til forskjellige steder i hjemmet.
På Snedkerlaugets Møbelutstilling i 1950 presenterte Børge Mogensen en møbelserie med temaet «Jakthytte». For første gang hadde Mogensen brukt en kombinasjon som han senere skulle bli internasjonalt kjent for: en massiv treramme med rygg og sete i strukket narvskinn. Dette designkonseptet er inspirert av spanske middelaldermøbler.
Jaktstolen er laget av det fineste utvalg av materialer, fra de kvartskårne tredelene i eik, til messingspennene og det vegetabilske garvede kornskinnet. Kornskinnet er garvet den dag i dag i henhold til tradisjonelle prosesser fra nord Sverige.
Høyde:67 cm
Bredde:70.5 cm
Vekt:9 Kg
Materiale:Eik | Skinn
Setehøyde:28 cm
Lengde:87 cm

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Fredericia Stoler | Jaktstolen”
  1. Gratis frakt på bestillinger over NOK 600
  2. 20-30 Dages fri retur
  3. Sikker betaling
  4. Vi godtar følgende betalingsmetoder: